Alba ca zapada

de Alinutza80 in Prajituri, 9 Aug 2013 | 4481 vizualizari

 

Aveam ceasta reteta de ceva timp la favorite, acum i-a venit timpul sa o probam. Multumesc Merisor pentru aceasta reteta minunata!
Am avut si ajutor de data asta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie(eu am pusa la borcan cu zahar)
  • 650 gr faina
  • Pentru crema:
  • 1,500 ml lapte
  • 10 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 300 gr unt
  • 4 albusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja si zeama de la o lamaie.
  • Pentru ornat :
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Pentru foi se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga treptat uleiul, laptele, sarea si esenta, apoi faina amesecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se framanta un aluat elastic si nelipicios  care se da la rece pentru 30 minute.

Aluatul se imparte in patru parti egale, apoi se intind patru foi care se coc pe dosul unei tavi de 24/36 cm la 180 grade cate 7-8 minute fiecare.

Pentru crema, se pune intr-un vas faina cu zaharul si putin lapte rece si se omogenizeaza bine. Restul de lapte se pune peste compozitia cu faina putin incalzit.Apoi se adauga coaja rasa de lamaie si se fierbe la foc mediu amestecand continuu pana cand se ingroasa ca o budinca.

Se ia de pe foc si se pune untul, amestecand bine pana la topirea untului.

Se da la rece.

Albusurile se bat cu putina sare si zaharul vanilat, se adauga zeama de lamaie. Apoi se incorporeaza in crema racita punand putin cate putin pana se formeaza o crema aerata.

Asamblare: in tava pe dosul careia se coc foile, se pune folie alimentara, apoi prima foaie de prajitura, 1/3 din crema, a doua foaie, se preseaza bine peste crema, apoi se intinde cea de-a doua treime din crema, foaie, restul de crema si ultima foaie. Se acopera cu folie si se pune o greutate peste ea(eu am pus un capac de lemn mai greu) si se da la rece.

Cu cat sta mai mult la frigider cu atat se inmoaie mai mult.

Cand se raceste se portioneaza dupa preferinta patrate sau romburi si se da cu zahar pudra.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada